IMS – Dry needling – Nålebehandling

Dryneedling – Tørrnål – IMS (Intramuskulær stimuli) Navnet kommer fra at behandlingen gøres ved at kiropraktoren setter en nål inn i den involverede muskel, uden at sprøjte noget ind i musklen, som ved en injektion med binyrebark.

Hovedformålet med anvendelse af nåle i behandlingsøjemed, er at stimulere triggerpunkter eller ømme myoser i musklerne.
Hos JustHealth, bruges IMS i kombination med anden kiropraktisk behandling.
Dry needling er ikke akupunktur i klassisk kinesisk forstand, og kan udføres med af en kiropraktor, med ekstra kursus indenfor dry needling.
De fleste af os har sikkert haft en øm muskel i forbindelse med stiv nakke eller ryg. Mange mennesker får smerter i nakke eller ryg som en direkte årsag til en triggerpunkt i en muskel.
IMS løsner op i disse triggerpunkter og frigiver/genaktiverer muskler i det område, vi behandler.

Hyppige diagnoser vi behandler med IMS:
– Myoser/Infiltrationer
– Myalgi (muskelsmerter)
– Dry needling er også nyttigt ved akutte tilstande, hvor muskulaturen kan være så spændt og smertende, at ledbehandling ikke umiddelbart kan påbegyndes.

Triggerpunkter er beskrevet som hyperirritable knuder i en muskel, og/eller “stramme bånd” i skeletmuskulaturen. Der findes flere typer triggerpunkter; nogle er det, vi kalder latente, mens andre er aktive. I et aktivt triggerpunkt kan smerte stråle ud til andre steder i kroppen. Et eksempel her kunne være, at triggerpunkter i musklerne mellem nakke og skuldre kan forårsage hovedpine eller strålende smerter ned i armen.

Dry needling er baseret på flere teorier, og der forskes hyppigt på effekten af denne form for behandling. Baseret på de erfaringer, oplever vi ofte at IMS kan give hurtigere og mere langvarig effekt i forhold til klassisk massage.

Nålene giver os også mulighed for at behandle triggerpunkter, der ligger dybere i musklerne, lokalt og præcist. Mange, der behandles ved hjælp nålebehandling kan opleve ubehag under behandlingen og kan være øm i musklerne samme dag. Det er en normal reaktion. Reaktionen føles som træningsømhed.

FIND OS HER

ODDERVEJ 89

8270 HØJBJERG