Hovedpine

Hovedpine er en af ​​de almindeligste lidelser, og grundene er ofte komplekse. Hos JustHealth kan vi hjælpe med at udrede årsagen og give den rigtige behandling.
Kiropraktor Michael Justad, har specialiseret sig i hovedpiner og holder sig hele tiden opdateret med kursus og ny viden indenfor emnet.
Akupunktur og dryneedling har også vist sig at være en effektiv behandling mod hovedpine. Book en tid hos os i dag, så du slipper for smerter.

Hos JustHealth kan vi hjælpe med de fleste former for hovedpine. Her er nogle eksempler:

Spændingshovedpine
Spændingshovedpine er den mest almindelige form for hovedpine, som de fleste vil opleve en eller flere gange i livet. Den hovedpine kaldes også stress hovedpine. Hovedpinen opstår normalt episodisk og kan vare i mange dage. Der kan være flere årsager til denne hovedpine.

Migræne
Migræne er en halvsidig, dunkende, anfaldsvis hovedpine, som kan ses i alle aldersklasser. Ofte er den ledsaget af kvalme og/eller opkastninger. Man bliver overfølsom over for næsten alle udefrakommende påvirkninger (især lys og lyd) og søger derfor ofte hvile i et mørkt, stille lokale. Anfaldet af hovedpine varer fra få timer til maksimum tre døgn.

Nakkehovedpine / Cervikogen hovedpine
Nakkehovedpine / cervikogen hovedpine er en ensidig hovedpine, hvor man har klare beviser for, at smerten stammer fra halsen eller nakken. Denne type hovedpine er mere almindelig hos kvinder end hos mænd og befolkningsundersøgelser viser, at 0,4-4% lider af denne lidelse.

Klyngehovedpine (Hortons hovedpine)
Klyngehovedpine er en anfaldsvis hovedpine med meget voldsomme smerter bag og omkring det ene øje. Anfaldene optræder i perioder (i klynger, deraf navnet) af 1-2 måneders varighed med måneder til års interval. Denne form kaldes den episodiske form, og den ses hos 9 ud af 10 Hortonpatienter. 1 ud af 10 har derimod den kroniske form, hvor der er hyppige anfald året rundt uden pauser.

Sinus hovedpine
Sinus hovedpine kan være forbundet med en sinus infektion , som kan komme fra en række kilder , herunder bakterielle , svampe-eller virusinfektioner . Selv en sænket immunforsvar kan modregne en sinus hovedpine . Allergi spiller en stor rolle i sinus hovedpine . Trykket i bihuler aktiverer en hovedpine . De mennesker, mest tilbøjelige til at lide af kronisk sinus hovedpine er dem med astma , allergi og cystisk fibrose , og mennesker med næsepolypper .

Kæbehovedpine
3% af os har dagligt hovedpine, og omkring 10% i løbet af en uge. Præcis hvor mange mennesker har hovedpine fra områderne i og omkring kæben er ukendt, men undersøgelser viser en mulig sammenhæng mellem hovedpine og kæben. Det gælder både almindelige hovedpine og migræne.

Medicininduceret hovedpine
Hovedpine på grund af overforbrug af medicin har fået meget opmærksomhed i de senere år, hvilket påvirker ca. 1% af befolkningen. Et par paracetamol eller Kodimagnyl om dagen i tre måneder kan være nok til at du er i fare. Med stærkere medicin, kan ligesom migræne medicin 2-3 doser pr uge være nok.

Lad os få en snak om din hovedpine – dine smerter kan afhjælpes!

FIND OS HER

ODDERVEJ 89

8270 HØJBJERG