ARME, ALBUE & HÅNDLEDTennisalbue


Tennisalbue, på fagsprog også kaldet lateral epicondylitt, er en slitageskade af senen som fæster sig på ydersiden af albueleddet. Ca 1-2% af befolkningen i alderen 35-50 år rammes af tennisalbue.Golfalbue


Golfalbue, eller medial epicondylitt, er en overbelastning af senen, der hæfter på indersiden af albueleddet.


Karpaltunnelsyndrom


Karpaltunnel syndrom er en tilstand som gør at en af underarmens store nerve (medianus nerven), der fører følelsessansen til hånden (tommel, pegefinger og langfinger) kommer i klemme i håndleddet, også kaldt karpaltunellen.

Hvordan er symptomerne?

  • Smerter, prikkende og sovende fornemmelse og/eller nedsat følelse i nervens forsyningsområde – hyppigst i langfinger og pegefinger

  • Nedsat kraft og svind af muskler i tommelfinger

  • Symptomerne bliver ofte værre om natten, eller når armen holdes i ro. Det hjælper at ryste eller massere hånden

  • Nedsat følelse på fingerspidserne gør det vanskeligt at håndtere små ting, fx synåle og mønter

  • Nedsat kraft, når tommelfinger presses mod lillefinger

  • Du bliver mere fummelfingret – taber ting

  • Nedsat kraft ved bøjning af tommelfinger, pegefinger og langfinger


Triggerpunkter med udstrålende smerte til arm og hånd


Triggerpunkt/myoser findes i en overbelastet, eller spændt muskel, som også giver strålende smerte. Det vil sige smerte et andet sted, end hvor spændingen faktisk sidder.Åbningstider

Her kan du se det tidsrum hvor vi er tilgængelige i klinikken


Mandag
8:00 – 17:00
Tirsdag
8:00 – 17:00
Onsdag
8:00 – 17:00
Torsdag
8:00 – 17:00
Fredag
8:00 – 14:00
Lørdag
Lukket
Søndag
Lukket

BOOK EN TID


Slimsækbetændelse albue


Slimsækbetændelse bag på albuen (bursitis olecrani) betegner en irritationstilstand i slimsækken, der er placeret mellem huden og albuen knoglefremspring på bagsiden.

Slimsækbetændelsen kan inddeles i 3 typer:

  • Traumatisk bursit: Skyldes tryk eller friktion af bursaen

  • Inflammatorisk bursit: Ses oftest ved inflammatorisk ledsygdom, som leddegigt (rheumatoid artrit) eller krystal-artropatier (urinsyregigt m.v.)

  • Infektiøs bursit: Bakteriel infektion af slimsækken, ofte efter rift eller sår i huden.

Symptomer:

Der opleves typisk ømhed og hævelse på bagsiden af albuen. Smerterne forværres ved bevægelse i albueleddet, og særligt ved tryk, f.eks. ved at støtte albuen på hårdt underlag. Ved infektiøs bursit opleves også ofte rødme og varme i området, ligesom der kan være feber og almen utilpashed.

Årsager:

Som ovenfor nævnt, kan årsagerne være tryk eller friktion/gnidning, inflammatorisk sygdom eller bakteriel infektion af slimsækken. Den hyppigste form skyldes tryk/friktion. Klassisk betegnes denne type for “Student’s elbow” / “Studenter-albue”, da slimsækken kan irriteres ved lang tids læsning, hvor hovedet støttes i hænderne, og albuerne hviler på skrivebordet.

Behandling:

Ved mistanke om infektiøs bursit bør man opsøge læge snarest, idet der kræves behandling med penicillin, og at tilstanden kan forværres markant uden behandling.

Slimsækbetændelse albue kan let diagnosticeres ved hjælp af ultralydsscanning. Det er væsentligt at få stillet korrekt diagnose, herunder om der er anden årsag til symptomerne, eller om der f.eks. er mistanke om infektiøs bursit.

Ved inflammatorisk slimsækbetændelse vil det ofte være relevant at tømme slimsækken, samt give indsprøjtning med binyrebarkhormon for at dæmpe inflammationen.

Det er vigtigt at undlade den aktivitet, der fremkalder smerter/ømhed, idet dette forlænger helingsprocessen. Ved arbejdsrelaterede gener bør man bruge albuebeskyttere.

Man kan desuden anvende antiinflammatorisk medicin (NSAID). Er du i tvivl om brugen af medicin, bør du spørge din kiropraktor eller læge til råds.

Kontakt os

Oddervej 202 1.th
8270 Højbjerg, Aarhus
Danmark
Kontakt:
Tlf: 86249090

post@justhealth.dk
CVR – 37815551

Facebook

SuperWebTricks Loading...

Trustpilot

Copyright Kiropraktor MJ Aps