Bækken, hofte og lyskeBækkenplager, gravide


Bækkenlidelser er en af de almindeligste årsager til sygemelding blandt gravide. Bækkenlidelser er en ufarlig tilstand både for mor og foster. Bækkenløsning er et velkendt begreb i denne sammenhæng, men fagpersoner vælger oftere at gå bort fra denne diagnose.


Bækkenløsning


Bækkenløsning er en naturlig proces, der sker hos alle gravide for at forberede bækkenet til fødsel. Derfor forsøger fagpersoner at gå bort fra diagnosen «bækkenløsning» og i stedet kalde det «bækkenlidelse hos gravide», hvis bækkenløsningen medfører smerte.


Bækkenlåsning


Bækkenlåsning beskriver en tilstand, hvor iliosakralleddet (bækkenleddet) i bækkenet mister funktion og bevægelighed. Dette kan resultere i smerter og muskelspændinger i bækken, sæderegion, lyske og lår.


Hofteartrose/slidgigt


Artrose, også kaldet slidgigt, eller degenerativ lidelse. Lidelsen rammer primært ledbrusken. Hofteartrose kan ses på almindelig røntgen. Udtalt artrose giver nødvendigvis ikke kraftigere symptomer/smerter end en mindre udviklet artrose. Symptomene er individuelle. Artrose er den hyppigste ledlidelse og rammer flest over 60 år. Det er vigtigt at få stillet diagnosen tidligt, og specifik genoptræning vil forebygge videre udvikling.Piriformis-syndrom


Piriformis er en muskel der sidder dybt i balderegionen. Pririformis-syndrom er helt ufarlig, men kan give mange smerter som udstrålende nerve smerter ned i baglår. Grunden til, at dette kaldes et syndrom, er at spændinger i denne muskel ofte omfatter dysfunktioner i nærliggende led, nerver og omkringliggende muskler. Dette fører til ikke-ideelle bevægelsesmønstre, og der vil ofte være forskel på længden af benene.


Psoas-myalgier


De tre muskler, psoas major, psoas minor og iliacus, danner sammen iliopsoas, den vigtigste hofteledsbøjer vi har. Når man står oprejst og løfter knæet op, er det primært denne muskel man bruger. Spændinger her kan give ryg og lyske smerter.Åbningstider

Her kan du se det tidsrum hvor vi er tilgængelige i klinikken


Mandag
8:00 – 17:00
Tirsdag
8:00 – 17:00
Onsdag
8:00 – 17:00
Torsdag
8:00 – 17:00
Fredag
8:00 – 14:00
Lørdag
Lukket
Søndag
Lukket

BOOK EN TID

Kontakt os

Oddervej 202 1.th
8270 Højbjerg, Aarhus
Danmark
Kontakt:
Tlf: 86249090

post@justhealth.dk
CVR – 37815551

Facebook

SuperWebTricks Loading...

Trustpilot

Copyright Kiropraktor MJ Aps