Ved hjælp af ultralydsscanning kan man se ind i kroppen!

De fleste kender til at blive røntgenfotograferet; men kun få er klar over, at man kan have stor glæde af en ultralydsscanning, når der er tale om skader eller sygdom i kroppen.

Og du har IKKE brug for en henvisning fra din egen læge for at få en ultralyd undersøgelse!

Priser for en ultralydsundersøgelse:

– Med henvisning fra en behandler i klinikken, egenlæge eller en behandler fra en anden klinik:
(kræver IKKE forundersøgelse)

550 DKK

– Uden henvisning og forundersøgelse forud for ultralydscanning
(kræver forundersøgelse)

1100 DKK


Hvorfor ultralydsscanning?

Ultralydsscanning er særdeles velegnet til at undersøge forhold i sener, muskler, ledbånd, brusk, nerver og knogleoverflader. Med denne teknik kan vi se de strukturelle forhold og dermed igangsætte korrekt behandling med det samme. Har du akutte eller kroniske sportsskader eller overbelastnings skader i skulder, albue, knæ, hofter, håndled/hænder eller ankel/fødder er ultralydsscanning absolut første valg, når der skal laves billedundersøgelser.


Fordeler med ultralyd undersøgelse?

 • Ultralyd er omkostningseffektivt og uden bivirkninger 

 • Guldstandard for undersøgelse av sene plager 

 • Den eneste billeddiagnostiske undersøgelsen som kan gøres dynamisk, noget som giver en unik mulighed til å vurdere funktionen i området 

 • Effekten av behandlingen og skadeforløbet kan evalueres fortløbende, og nødvendig tiltak kan iværksættes hurtig ved behov 

 • Mulighed for at sammenligne skadet side med frisk side 

 • Kort ventetid på undersøgelsen

 • Undersøgelsen bidrager til en mere nøjagtig diagnose noget der er vigtig for et optimalt behandlingsforløb.

 • Mulighed for at kontrollere effekt af behandling


Hvad er Ultralydsscanning?

Ved ultralydsscanning dannes billeder ved hjælp af lydbølger med højfrekvent lyd, der ligger over, hvad det menneskelige øre kan opfatte. Lydbølgerne udsendes fra scanneren mange gange per sekund, sendes tilbage igen og opfattes af proben (transduceren), der omdanner lydbølgerne til højt opløselige billeder på skærmen.
Da der udsendes mange bølger per sekund, vil billederne fremstå som ’levende’. Det giver den unikke mulighed for at give dynamiske undersøgelser, og dermed kan sener, muskler og led strukturer fremstilles, og betragtes under bevægelse og ved forskellig belastning.

Hos JustHealth er det kiropraktor og sonograf Jens-Jørn Dahl der har den fornødne efteruddannelse til at udføre din scanning.
Der er ingen smerter eller bivirkninger forbundet med ultralydsscanning.

Du kan frit benytte klinikkens tilbud om ultralyd uden at skulle i behandlingsforløb, i det tilfælde du er i gang ved anden behandler.

Lige som med vores kiropraktiske konsultationer, er der minimal ventetid.
Book en tid online eller ring til klinikken og bestil en tid på 86 24 90 90

Der gives tilskud fra “sygesikring Danmark” til alle ultralydsscanninger.


Hvem kan udføre ultralydsscanning?

For at udføre ultralydsscanning med godkendelse og tilskud fra den offentlige sygesikring, sygeforsikringen Danmark og Sundhedsforsikringer skal man have en autoriseret uddannelse. Uddannelsen som specialist i ultralydsscanning af bevægeapparatet (muskuloskeletal ultralydsscanning) kan man tage som en ekstrauddannelse, hvis man er speciallæge eller kiropraktor med en kandidatuddannelse som specialist i bevægeapparatet.
Derfor er der kun få, der har denne ultralyds uddannelse og scanningerne foretages lige nu af nogle ganske få ortopædkirurger og kiropraktorer her i Midtjylland.


Mest almindeligt scannes:

Skader i skuldre, albuer, hænder, knæ og fødder (som f.eks. forkalkninger, bruskdannelser, knuder, slidgigt/degenerative forandringer, sporedannelser, inflammationer i senhæfter og slimsække, fibersprængninger og alvorlige muskel og sene læsioner efter traume.

Scanninger bruges også som opfølgning på behandlinger. På den måde, kan vi, sammen med patienten, følge behandlingernes effekt, se bedringen og vurdere det rette tidspunkt for iværksættelse af fysisk aktivitet og træning. Det er f.eks. en stor hjælp for både professionelle sportsfolk og motionister, der gerne vil være sikre på det rette tidspunkt for genoptagelse af træning og aktiv sport.

 

BOOK DIN ULTRALYDSUNDERSØGELSE HER!

Kontakt os

Her kan du se det tidsrum hvor vi er tilgængelige i klinikken

 • Mandag - Torsdag

  8:00 - 17:00

 • Fredag

  8:00 - 15:00

 • Lørdag - Søndag

  Lukket