Skulder undersøgelse

Smerter i skulderen er meget almindelig, men årsagen er mange. De fleste kan diagnosticeres, behandles og forebygges hos klinikken JustHealth.


AC-leds artrose

Akromio-klavikulær leddet (også kaldet ac-leddet) sidder, hvor kravebenet og den øvre del af skulderbladet mødes. Leddet har forholdsvis lille bevægelighed, men har en vigtig stabiliserende funktion for skulderen.
I ac-leddet kan der opstå slidgigt, og leddet er udsat for overbelastning.
Ac-leddet er involveret i ca. 10% af alle skulderskader. De mest udsatte er de med arbejdsstilling over skulder højde.


Impingement syndrom

Impingement syndrom er betegnelse for den samme kliniske lidelse som rotatorcuff syndrom. Impingement skyldes, at senerne og slimsækken i skulderen kolliderer med skulderloftet og giver pladsmangel.

Symptomerne består af smerter i skulderen med udstråling til overarmen, især ved løft af armen ud til siden, eller fremover. Årsagen kan være en fysisk overbelastning, muskulær ubalance, eller medfødt knogle deformitet.

Impingement kan oftest diagnosticeres klinisk. I tvivlstilfælde kan vi her i klinikken ultralydscanne for at sørge for en rigtig diagnose, samt målrettet behandling.
Behandlingen består af chokbølge terapi, genetablering af normal skulderfunktion, og træning efter instruktion med fysioterapeut.


Kalkskulder/Skulder tendinopati

Skuldertendinopati er en fællesbetegnelse for langvarige, kroniske smerter i skuldersenerne. Tendinitis betyder inflammation i en sene.

Forbigående skuldersmerter er almindelige i den generelle befolkning og ses med stigende hyppighed ved stigende alder hos både mænd og kvinder.
Der er holdepunkter for, at kombinationen af belastende og gentagne bevægelser i armene samt arbejde med armene løftet over skulderhøjde, medfører en øget risiko for skuldertendinitis.

Faggrupper med øget risiko for udvikling af skulderproblemer er:

 • Slagteriarbejdere, fiskeindustriarbejdere, tungere industrielt monteringsarbejde, håndværkere (bygningsmalere, tømrere, automekanikere, elektrikere, isolatører, svejsere) og andre erhverv, hvor en del af arbejdstiden foregår med armene løftet over skulderniveau.

Behandling:

Hos JustHealth har vi haft stor succes med at behandle de forskellige type inflammationer og kalkdannelser i skulder med vores revolutionerende chokbølge terapi.

Skuldersmerter
Chokbølge skulder JustHealth

SLAP-Læsion (Superior Labrum Anterior Posterior)

SLAP-Læsion er en skade på øvre del af ledlæben i skulderen. Skaden ses oftest hos personer som dyrker holdidræt, kontaktidræt eller de der har vært udsat for et traume.

Årsagen til SLAP-Læsion er vanligvis:
– Fald hvor personen tar sig mod på udstrakt arm
– Direkte slag mod skulderen
– Skader i forbindelse med kraftfulde kaste bevægelser over hovedet
– Overbelastning av biceps senen i forbindelse med styrketræning

Kraften som påføres leddet, føres ind i leddet hvor ledlæben har som opgave at stabilisere overarmen inde i leddet. Det bliver så en større kraft end leddet tåler ,og den kan løsne eller slides. Graden av skade kan variere.

Vanlige symptomer er:
– Dybe værkende smerter i forreste del av skulderleddet
– Smerter i forbindelse med belastning av biceps
– Knitren i leddet ved brug
– Skuldersmerter ved belastning
– Nedsat styrke ved løft
– Det kan være smertefuldt eller umulig at løfte armen over skulderhøjde
– En kan føle at leddet føles ustabilt.

Behandling:
Specifikt stabiliserende øvelser for skulderen gennemført under instruktion kan virke smertelindrende. Behandlingen har som formål å bedre stabiliteten i leddet og bedre funktion. Dryneedling kan også hjælpe ved å reducerer smerten, og hindre udvikling av nedsat funktion i skulderen. Tiltagene tilpasses individuelt, og afhænger af problemets varighed.
Din behandler hos JustHealth har kompetence til at vurdere hvad som er bedst for dig.


Frossen skulder (Kapsulit)

Frossen skulder (kapsulit) er en meget invaliderende tilstand, som ofte varer i 1-3 år. Enkelte personer kan have symptomer i op til ti år. Forekomsten af frossen skulder er lidt over 2%.
Kapsulit i skulderen ses oftest hos personer, som er mellem 40 og 70 år. Der er lige så mange mænd som kvinder.
Tilstanden udvikler sig snigende med skuldersmerter og stivhed i skulderleddet og findes i 3 forskellige grader. Mange har betydelige smerter i hvile og om natten, og de har svært ved at ligge på den smertende skulder.

Smerterne findes i skulderen og på ydersiden af overarmen, med udstråling til underarmen i udtalte tilfælde. Tilstanden medfører stærkt nedsat bevægelighed. Man kan få problemer med at tage sit tøj på, og med at løfte armen over skulderhøjde.

Fakta

 • Frossen skulder er en tilstand, hvor man udvikler stivhed omkring skulderleddet som følge af reaktion af ledkapslen.
 • Tilstanden kan være udløst af et fald eller udvikles af overbelastning
 • Man kan få betydelige smerter, og stærkt nedsat bevægelighed i skulderen
 • Behandles med massage, mobilisering, chokbølger, laser og dryneedling
 • Forløbet er typisk langvarigt (ca.3-5 måneder)

Hos JustHealth har vi stor succes ved behandling af skuldersmerter med chokbølge og dryneedling.

Hos JustHealth hjælper vi dig gerne med rigtig diagnostik, behandling og genoptræning av alle former for skulderlidelser.

Skulder
Skulder undersøgelse

Kontakt os

Her kan du se det tidsrum hvor vi er tilgængelige i klinikken

 • Mandag - Torsdag

  8:00 - 17:00

 • Fredag

  8:00 - 15:00

 • Lørdag - Søndag

  Lukket