JustHealth behandler alle typer løbeskader: Hvad du bør vide?

Løb er en populær motionsform, men det er ikke uden risiko for skader. For at undgå og håndtere løbeskader korrekt er det vigtigt at forstå dem. Her er nogle af de mest almindelige skader, der kan opstå under løb:

1. Løberknæ: Løberknæ, eller patellofemoralt smertesyndrom, er en smertefuld tilstand, hvor spændinger i den ytre del af låret fører til smerter på udsiden af knæet. Det kan skyldes overbelastning eller dårlig løbeteknik.

2. Skinnebensbetændelse: Dette er en irritation af skinnebenet og tilhæftning af muskler, der ofte er resultatet af øget træning eller fejlagtig løbeteknik.

3. Løbeskader i anklen: Ankelskader, som forstuvninger eller brud, kan opstå, hvis du træder forkert eller falder under løb.

4. Skader i hoften: Løb kan føre til skader i hoften, f.eks kan en øgning i mængde giver inflammation i slimsækken i hoften. Hvis man kun løber og ikke styrketræner kan man få slid i hofte leddet.

5. Plantar Fasciitis: Dette er en smertefuld tilstand, hvor svangsenen under foden bliver betændt, hvilket kan føre til smerter under foden.

6. Løbeskader i læg og skinneben: Stressfrakturer eller muskelskader i læg og skinneben kan forekomme på grund af gentagne påvirkninger fra løb.

7. Smerter i ryg: Nogle løbere oplever rygsmerter som følge af dårlig kropsholdning, mangel på kærne muskler eller overbelastning.

8. Akillessene betændelse Akillessenen er den tykkeste og stærkeste sene i kroppen. Denne sene er udsat for store belastninger, særligt under løbe- og hoppeaktiviteter. Akillessenen er fælles sene for de to største muskler i læggen (gastrocnemius og soleus) og hæfter på hælbenet.
Akut akillessene betændelse kalder man i dag akut akillessenelidelse, og kronisk akillessene betændelse kalder man langvarig akillestendinose som viser tegn på mer slitage af senen.
Hos JustHealth hjælper vi dig til at blive smertefri ved hjælp af chokbølge behandling, samt forebyggelse med genoptræning.


Omar Hassan til VM i maraton 2023 for #TeamJustHealth


3 vigtige tegn på, at du er på vej ind i en overbelastnings skade:

– Du er træt og uoplagt.
– Det vante træningspas føles hårdere end normalt eller din hvilepuls er højere end normalt.
– Du har ondt efter træning omkring et led eller din muskelømhed bliver ved i længere tid end normalt.

For at undgå løbeskader er det vigtigt at have den rigtige løbeteknik og de rigtige sko. Gradvis opbygning af træning, hvile og styrkeøvelser kan også hjælpe med at forebygge skader. Hvis du oplever en skade, er det vigtigt at stoppe træningen og søge professionel hjælp for en nøjagtig diagnose og behandling. Ignorer ikke smerte eller ubehag, da det kan forværre skaden. Med den rette pleje og genoptræning kan du ofte komme tilbage til løb sikkert og med minimal risiko for gentagne skader.

JustHealth er anerkendt som specialister inden for behandling og diagnostik af løbeskader. Vores dygtige og erfarne team af kiropraktorer, fysioterapeuter og massører har ekspertise i at diagnosticere og behandle en bred vifte af løbeskader, der opstår under sportsaktiviteter. Klinikken tilbyder skræddersyede behandlingsplaner, der hjælper atleter med at komme tilbage i form, og på banen så hurtigt som muligt. Med avancerede teknikker og moderne udstyr er JustHealth det foretrukne valg for dem, der søger professionel hjælp til sportsskader. Vores dedikation til at levere høj kvalitet og skræddersyede løsninger gør os til en førende klinik inden for sportsmedicin. Klinikken JustHealth hjælper dig hele vejen tilbage til dit løb!

BOOK DIN TID TIL UNDERSØGELSE HER!

Har du spørgsmål vedrørende din løbeskade? TRYK HER

Running Woman Svg Png Icon Free Download (#531818) - OnlineWebFonts.COM

Kontakt os

Her kan du se det tidsrum hvor vi er tilgængelige i klinikken

  • Mandag - Torsdag

    8:00 - 17:00

  • Fredag

    8:00 - 15:00

  • Lørdag - Søndag

    Lukket