Fakta

 • Badminton er en sport med høj intensitet

 • Den lille fjerbold kan opnå særdeles høj hastighed

Badminton er en idræt, som bidrager til udholdenhed, fart, fysisk form og kropskontrol.

Badminton er typisk en idræt, som du bør komme i form for at deltage i, fremfor at deltage med det formål at komme i form. Årsagen er, at risiko for skader i en høj intensitets aktivitet som badminton er høj.

De hyppigste årsager til skader er mangel på opvarmning og dårlig form.

Personer, som har et stærkt konkurrenceinstinkt, er mere udsatte for skader end andre.

Skader i Badminton

Skader er en del av enhver fysisk aktivitet, inkluderet badminton, selv om denne sporten generelt anses som mindre fysisk belastende end andre. Her er nogen av de skader badmintonspillere kan opleve:

 1. Skulderskader: Gentagene svingninger, specielt kraftige smash, kan føre til skulderskader som inflammation og overbelastning.

 2. Tennisalbue (lateral epikondylitt): Dette smertefulde problem kan opstå på grund af overbelastning av underarmens muskler ved hyppige slag og stød med ketcheren.

 3. Knæskader: Pludselige vrid eller vendinger på banen kan føre til forstuvninger, ledbåndsskader eller meniskskader.

 4. Ankelskader: Uventede glid, fald eller feil trind kan resultere i forstuvninger eller brud i ankelen.

 5. Overbelastnings skader: At træne kontinuerlig uden tilstrækkelig hvile kan føre til overbelastnings skader, som for eksempel sene betendelse eller slitage i led og muskler.

For å minimere risikoen for skader i badminton er det vigtig med rigtig udstyr som ketcher og sko, samt at varme op grundig inden man spiller. Styrke- og fleksibilitetsøvelser kan også bidrag til å styrke musklerne, som igen mindsker risiko for skader.

Hvis en skade opstår under en badmintonkamp, bør spilleren gi sig selv tid til å komme sig før de vender tilbage til spillet. Ved større skader bør professionel hjælp søges for rigtig diagnose og behandling.

JustHealth er anerkendt som specialister inden for behandling og diagnostik af sportsskader. Vores dygtige og erfarne team af kiropraktorer, fysioterapeuter og massører har ekspertise i at diagnosticere og behandle en bred vifte af skader, der opstår under sportsaktiviteter. Klinikken tilbyder skræddersyede behandlingsplaner, der hjælper atleter med at komme tilbage i form, og på banen så hurtigt som muligt. Med avancerede teknikker og moderne udstyr er JustHealth det foretrukne valg for dem, der søger professionel hjælp til sportsskader. Vores dedikation til at levere høj kvalitet og skræddersyede løsninger gør os til en førende klinik inden for sportsmedicin. Klinikken JustHealth hjælper dig hele vejen tilbage på banen!

BOOK DIN TID TIL UNDERSØGELSE HER!

Har du spørgsmål vedrørende din sportsskade? TRYK HER

Kontakt os

Her kan du se det tidsrum hvor vi er tilgængelige i klinikken

 • Mandag - Torsdag

  8:00 - 17:00

 • Fredag

  8:00 - 15:00

 • Lørdag - Søndag

  Lukket