Hovedpine og migræne er en af ​​de almindeligste lidelser blandt den danske befolkning, både hos unge og ældre. Årsagen er ofte kompleks. Hos JustHealth kan vi hjælpe dig med at udrede årsagen til din hovedpine, og give den rigtige diagnose og behandling. Måske var din sidste hovedpine, din SIDSTE hovedpine!

Kiropraktor Michael Justad, har i mange år specialiseret sig i hovedpine patienter, og holder sig hele tiden opdateret med kursus og ny viden indenfor emnet. Dryneedling og kiropraktik har vist sig at have en dokumenteret effekt mod hovedpine. Hos JustHealth tilbyder vi mange forskellige typer behandling mod hovedpine.

Book en tid hos os i dag, så du slipper for flere livsbegrænsende smerter!


HOVEDPINE

Hos JustHealth kan vi hjælpe med de fleste former for hovedpine. Her er nogle eksempler:


Spændingshovedpine

Spændingshovedpine er den mest almindelige form for hovedpine, som de fleste vil opleve en eller flere gange i løbet af livet. Denne hovedpine kaldes også stress hovedpine. Hovedpinen opstår normalt episodisk og kan vare i en til flere dage. Der kan være flere årsager til denne hovedpine.

Hver tredje dansker har spændingshovedpine flere gange hver måned. Der er flere måder at komme den til livs på, alt efter hvilken form for spændingshovedpine, der er tale om. Effektiv behandling handler om at finde årsagen.

Spændingshovedpine kan overordnet set inddeles i tre kategorier:

– Der er den sporadiske hovedpine, som man højst oplever en gang per måned.
– Har man hovedpine oftere, er der tale om hyppig episodisk spændingshovedpine.
– Og endelig er der kronisk hovedpine, hvor man har smerter hver eller hver anden dag.

Det mest effektive man kan gøre, når man vil forebygge spændingshovedpine, er at få en god balance i hverdagen. Sørger man for at få sin nattesøvn, spise når man er sulten og drikke nok i løbet af en dag, kan man langt hen ad vejen forebygge hovedpine. Det er også vigtigt at motionere, men her gælder det ikke, at jo hårdere og mere motion desto bedre, for meget hård træning kan faktisk give hovedpine.


Migræne

Migræne er en ensidig, dunkende, anfaldsvis hovedpine, som kan ses i alle aldersklasser. Ofte er den ledsaget af kvalme og/eller opkastninger. Man bliver overfølsom over for næsten alle udefrakommende påvirkninger (især lys og lyd) og søger derfor ofte hvile i et mørkt, stille lokale. Anfaldet varer fra få timer til maksimum tre døgn.

Man kender ikke årsagen til migræne. Men man ved, at de store blodkar udenpå hjernen under et anfald udvider sig. Det er formentlig denne udvidelse af blodkarrene, som fremkalder smerten, men det er en ændret elektrisk aktivitet i hjernecellerne der får anfaldet til at starte og såmænd også til at stoppe igen.

Den hyppigste form for forvarsel er synsforstyrrelser. Symptomerne opleves som flimrende, lysende og lyn formede figurer i synsfeltet og kaldes aura.

Man kan i sjældne tilfælde se forbigående lammelser, svimmelhed og talebesvær. Det er dog langt hyppigere at have den almindelige migræne uden disse syns-og føleforstyrrelser, kaldet migræne uden aura.

De fleste med migræne kender forskellige føde- eller drikkevarer som for eksempel ost, lakrids, chokolade eller rødvin, som kan fremkalde deres anfald. Disse specielle provokerende faktorer varierer meget fra dag til dag og fra patient til patient. Nogle kvinder får hyppigere anfald op til deres menstruation.

Der er ofte en familiær tilbøjelighed for migræne, især for migræne med aura, men en egentlig arvegang er ikke fastlagt.


Nakkehovedpine / Cervikogen hovedpine

Nakkehovedpine / cervikogen hovedpine er en ensidig hovedpine, hvor man har klare beviser for, at smerten stammer fra spændinger i led eller muskler i nakken. Denne type hovedpine er mere almindelig hos kvinder end hos mænd og befolkningsundersøgelser viser, at 0,4-4% af den danske befolkning lider af denne type hovedpine.

Symptomer ved nakkehovedpine omfatter blandt andet:

 • Ensidig lokalisation uden variation. Smerterne kan trække fremover på hovedet
 • Nedsat bevægelse i nakken
 • Smerteprovokation ved bevægelser med nakken
 • Smerter kan trække ud mod skulder eller ned i arm
 • Smerterne er moderate
 • Evt. kan man i perioder opleve kvalme, opkast, svimmelhed, følsomhed overfor lys/lyd, synkebesvær eller synsforstyrrelser i det ene øje.

Behandling:

Cervikogen hovedpine kan i langt de fleste tilfælde kureres eller lindres markant ved kiropraktisk behandling. Denne består af frigørelse af led med nedsat funktion, bløddelsbehandling af muskler og sener. Samt instruktion i specifikke øvelser som patienten selv kan udføre hjemme.

Ved visse specifikke årsager til nakkehovedpine, hvor den er tilbagevendende, kan du have gavn af regelmæssig kiropraktisk behandling. Oftest kan dette dog begrænses ved hjælp af øvelser.


Klyngehovedpine (Hortons hovedpine)

Klyngehovedpine er en anfaldsvis hovedpine med meget voldsomme smerter bag og omkring det ene øje. Anfaldene optræder i perioder af 1-2 måneders varighed med måneder, til års interval. Denne form kaldes den episodiske form, og den ses hos 9 ud af 10 Hortons patienter.
1 ud af 10 har derimod den kroniske form, hvor der er hyppige anfald året rundt uden pauser.

Med hovedsmerterne følger symptomer som rødt øje, tåreflåd, tæthed i næsen, løbende næse, sved i panden og ansigtet, lille pupil samt hængende øjenlåg og hævelse af øjenlåget på samme side. Det er almindeligt at fare omkring og være urolig under anfaldene.

Klyngehovedpine er en sjælden sygdom, som rammer mænd 3-7 gange oftere end kvinder. Den opstår som regel mellem 20 og 40 års alderen.

Klyngehovedpine er en af de mest invaliderende former for hovedpine, men heldigvis reagerer de fleste godt på kiropraktisk behandlingen. Derfor er det vigtigt at få iværksat den forebyggende behandling så tidligt som mulig i anfaldene.


Sinus hovedpine

Sinus hovedpine kan være forbundet med en bihule infektion , som kan komme fra en række kilder , herunder bakterielle , svampe-eller virusinfektioner . Selv en sænket immunforsvar kan være årsagen til en sinus hovedpine. Allergi spiller en stor rolle i sinus hovedpine . Trykket i bihuler aktiverer en hovedpine . De mennesker, mest tilbøjelige til at lide af kronisk sinus hovedpine er dem med astma, allergi og cystisk fibrose, og mennesker med næsepolypper.

Symptomer:

Du vil føle en dyb og konstant smerte i dine kindben, pande eller broen på din næse. Smerten bliver normalt stærkere, når du flytter dit hoved pludselig eller belastning. På samme tid kan du have andre bihule symptomer, såsom:

 • En løbende næse
 • Følelse af fylde i dine ører
 • Feber
 • Hævelse i dit ansigt

Kæbehovedpine

3% af os har dagligt hovedpine, og omkring 10% i løbet af en uge. Præcis hvor mange mennesker har hovedpine fra områderne i og omkring kæben er ukendt, men undersøgelser viser en mulig sammenhæng mellem hovedpine og kæben. Det gælder både almindelige hovedpine og migræne.
Vores kiropraktorer kan hjælpe dig med kæbebehandling.


Medicininduceret hovedpine

Medicin giver 80.000 danskere kronisk hovedpine!
Selv om det lyder paradoksalt, lider omkring 80.000 danskere hver dag af hovedpine og migræne, fordi de har spist for mange hovedpinepiller.

Hovedpine på grund af overforbrug af medicin har fået meget opmærksomhed i de senere år, hvilket påvirker ca. 2% af den danske befolkning. Et par paracetamol eller Treo om dagen i tre måneder kan være nok til at du er i fare. Med stærkere medicin, kan ligesom migræne medicin 2-3 doser pr uge være nok. For denne type patienter, gælder det først og fremmest om at komme i den rette behandling for deres primære hovedpine. Ellers bruger de smertestillende medicin til brandslukning hver gang, da de let går i panik, når smerterne bliver ulidelige. Det bliver hurtig en negativ spiral.
Hos JustHealth kan vi rådføre dig i hvordan du trapper ud af dit medicinforbrug.


Lad os få en snak om din hovedpine og migræne – dine smerter kan afhjælpes hurtig med den rigtige diagnose og behandling!

Kontakt os

Her kan du se det tidsrum hvor vi er tilgængelige i klinikken

 • Mandag - Torsdag

  8:00 - 17:00

 • Fredag

  8:00 - 14:00

 • Lørdag - Søndag

  Lukket