Hvad er kiropraktik?

Kiropraktik: Effektiv Behandling af HELE bevægelsesapparatet

Book Din Tid Her: [Online Booking]

Klinikken JustHealth – Oddervej 202 Højbjerg – TLF: 86249090

En kiropraktor er en specialist i undersøgelse, diagnostik, behandling og forebyggelse af gener i kroppens bevægeapparat, som inkluderer led, muskler, bindevæv og nervesystemet. Mange tror vi kun behandler nakke og ryg, men sandheden er at ingen har en højere uddannelse i diagnostik af alle kroppens muskler og led. Vi er BEDST på diagnostik!

Hvad er Kiropraktik?

Kiropraktik er en effektiv, sikker og skånsom behandlingsform for funktionsnedsættelse og gener i  hele bevægeapparatet.
Symptomer som hovedpine, brystsmerter, svimmelhed, kvalme, samt smerter i rygsøjlen, bækkenet, kæber, arme eller ben kan behandles af en kiropraktor, hvis årsagen stammer fra muskler og led. Kiropraktoren er specialist i at finde årsagen til dine smerter, og ikke blot behandle dem.

Hvordan Virker Kiropraktik?

Ved kiropraktisk behandling anvendes en række håndgreb såsom stræk, mobilisering og manipulation af kroppens led og muskler for at optimere leddenes funktion og bevægelse. Låste led, spændinger og funktionsforstyrrelser kan opstå ved længere tids fejlbelastning eller ved pludselige, uheldige bevægelser.

Hvis du har det fysisk eller psykisk skidt, kan det medføre muskelspændinger, som over tid kan udvikle sig til stive og låste led. Dette kan føre til en række symptomer, som din kiropraktor nemt kan hjælpe med at komme af med og forebygge.

Vi plejer at sige “låsninger” i kroppens led stammer fra “De 3 T’r”
– Traume: Tidligere kun fald og påkørsel, men nu også statisk arbejdsstilling over mange timer om dagen. “Sitting is the new smoking!”
– Toksiner: Giftstoffer og tilsætningsstoffer vi får ind igennem kosten, samt sigaretter, medicin, stoffer og alkohol skaber ubalance.
– Tanker: Sorg, tab, bekymring, depression og angst skaber alle en form for spænding i din krop. I sidste ende smerter.

Tværfaglig Behandling hos JustHealth i Højbjerg

For optimalt udbytte af kiropraktisk behandling kan det være nyttigt at kombinere med andre behandlingsformer. Hos JustHealth vægter vi tværfaglighed højt og har tilknyttet forskellige behandlere, der kan supplere den primære behandling. Vores tværfaglige samarbejde sikrer, at du får den bedst mulige behandling. Hos JustHealth har vi fysioterapi, massage af flere typer, zoneterapi, ultralydsdiagnostik, chokbølge terapi, laser terapi og dryneedling.

Hvorfor Er Kiropraktik Effektivt?

Manipulationsbehandling genetablerer normal ledbevægelse. Dette er vigtig så kroppen får en chance til at selv fimnde balance i muskel og led komplekset. Det sker ved at en stimulering af receptorer i og omkring leddet fører til en refleks og afslapning af spændt muskulatur omkring leddet. Dette kan afhjælpe symptomer som smerte, ubehag, prikken, stikken og stivhed. Desuden frigives kroppens egne smertedæmpende stoffer (neuropeptider) under behandlingen, hvilket yderligere lindrer smerte og afspænder musklatur.

Bivirkninger ved Kiropraktisk Behandling

Ømhed og træthed er de mest almindelige bivirkninger ved kiropraktisk behandling. Sjældne, forbigående bivirkninger som hovedpine og kvalme kan forekomme, men går hurtig over som ved en hård massage. Ny forskning viser, at alvorlige komplikationer ved kiropraktik er yderst sjældne sammenlignet med risikoen ved smertestillende medicin. Desværre er mennesker mindre kritiske over at tage en daglig Panodil.

Myter om Kiropraktik

– Hvorfor siger det knæk?
Når kiropraktoren manipulerer et led, trækkes ledfladerne hurtigt fra hinanden i et “lukket miljø” Dette skaber et kortvarigt undertryk og en kemisk reaktion i ledvæsken, der danner en gasboble og forårsager knæklyden og trykaflastning. Effekter beror på hvad du laver imellem behandlingerne.

– Bliver led løse af flere behandlinger?
Nej, tværtimod genoprettes normal bevægelighed i de behandlede led og skaber balance.

– Kan man få slidgigt af at gå til kiropraktor?
Nej! Man trækker ledflader fra hinanden og fjerner tryk. Det modsatte af det der skaber slidgigt. Forskning viser at stive eld er disponeret for slidgigt.

Praktiske Oplysninger

– Hvor lang tid tager det at få det bedre?
Dette afhænger af flere faktorer som diagnose, alder, grundform og symptomernes varighed. Din kiropraktor vil kunne give et svar og en plan efter den første undersøgelse og behandling.

– Skal jeg bruge is eller varme?
Ved akutte skader anbefales is for at bedøve nerveender og mindske hævelse og spænding. Is øger cirkulation og restitution. Efter nogen dage efter kiropraktorens anbefaling kan man veksle mellem is og varme for yderligere smertelindring.

-Hvis man først én gang har haft ondt i ryggen, er man så yderligere udsat for, at det sker igen?
Ondt i ryggen er en folkesygdom. Hele 60-80 % af befolkningen oplever ondt i ryggen i løbet af livet. Ofte går det over igen enten med eller uden behandling. Op mod 90 % af alle, der har lidt af rygsmerter, får tilbagefald, hvis – og når de vender tilbage til deres sædvanlige levevis.Hvis man derfor har haft flere tilbagefald med ryggen, kan det være en god idé som forebyggende indsats at opsøge ens kiropraktor med jævne mellemrum i stedet for kun at søge behandling, når skaden er sket. Dette kan dog aldrig erstatte den indsats, man selv kan gøre, ved at holde sig i god form og træne ryggen regelmæssigt.

En Kiropraktisk Konsultation

Din første konsultation inkluderer en grundig sygehistorie, klinisk undersøgelse, plan og eventuelt behandling. Kiropraktoren vil analysere dine symptomer, kropsholdning, muskulatur og ledbevægelighed for at stille en præcis diagnose og lave en behandlingsplan. Behandlingen indledes som regel ved den første konsultation.

Uddanelse

 

Kiropraktorer i Danmark uddannes på det Sundhedsvidenskabelige og medicinske fakultet på Syddansk Universitet med en fem-årig uddannelse efterfulgt af et års turnus hos en praktiserende kiropraktor.


Kontakt os i dag for at booke din tid og oplev fordelene ved kiropraktisk behandling.

TRYK HER -> [Online Booking]

Klinikken JustHealth Højbjerg

Har du brug for en behandling? Book en tid

Bestil tid Ring til os Find vej